45
Views

Crestan zette meteen de toon in de derde reeks van de 800 meter. Met een tijd van 1:48.94 domineerde hij de race van start tot finish, waarbij het tempo eerder gematigd bleef. Zijn doorkomsten op 200 meter (27.28 seconden), 400 meter (54.73 seconden) en 600 meter (1:21.99) tonen aan hoe goed hij zijn race tactisch controleerde.

De Belgische recordhouder (1:44.69) maakte optimaal gebruik van zijn ervaring om zich rechtstreeks te kwalificeren. Dat deed hij zelfs tegen zijn eigen verwachtingen in: hij bleef de Europese kampioen, de Nederlander Samuel Chapple (1:49.30, derde), en de Spanjaard Álvaro de Arriba (1:49.16, tweede) voor.

Een slimme tactiek

De Belg koos voor een aanvallende tactiek en was klaar om in te grijpen als een tegenstander versnelde. “Ik ben heel tevreden. Mijn plan was om vooraan te lopen en het tempo te bepalen. Als iemand aanviel, was ik er klaar voor,” verklaarde hij na de race. Dankzij deze strategie eindigde hij bij de top drie van zijn reeks, waardoor hij de onzekerheid van een mogelijke herkansing ontliep.

© extawe-20250307-7594 /Orange Pictures/Photo News

Met de 15e tijd van alle reeksen bleef Crestan wel ver achter op de snelste man, de Fransman Yanis Meziane (1:46.07). Maar dat is deels te verklaren door het feit dat hij nog last had van het tijdsverschil. Toch blijft hij optimistisch over het vervolg van het toernooi. “Ik voelde me vandaag niet geweldig, maar dit was pas de eerste race. We zullen morgen zien hoe het gaat,” voegde hij eraan toe.

Wat kan hij in de halve finale?

Zaterdag krijgt Crestan de kans om zijn ambities waar te maken. Door de verrassende uitschakeling van de Marokkaanse favoriet El Guesse ligt de competitie nog helemaal open. Als bronzen medaillewinnaar op het WK indoor in Glasgow in 2024 hoopt Crestan opnieuw op het podium te staan. En dat moet voor deze vastberaden en slimme loper een haalbare uitdaging zijn.

Categorie:
Non classé

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *